Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

My Name Is Fofi!

Χθες η Φώφη Γεννηματά έκανε την πρώτη επίσημη εμφανισή της ως εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ακούγοντας δε τον Βενιζέλο να τη παρουσιάζει κόντεψαν να με πιάσουν νευρικά γέλια από το υπερβατικό εγκώμιο που της αφιέρωσε κανοντάς με να σκεφτώ πως στην πολιτική ο ρόλος των παβλοφικών κομματικών αντανακλαστικών τελικά υπερτερεί του περιεχομένου.


"Υποδεχόμαστε με πολύ χαρά τη Φώφη Γεννηματά που θα είναι μαζί μας όλη αυτή την περίοδο που είναι μια περίοδος έντασης για το καλό του τόπου και βέβαια για να πετύχει η παράταξη στους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους που έχει θέσει, όχι προς δικό της όφελος και συμφέρον, αλλά για το καλό του τόπου, γιατί η στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας είναι η στρατηγική που εκφράζει την βαθιά υπαρξιακή ανάγκη όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων.  Η Φώφη Γεννηματά είναι μια προσωπικότητα που διαμορφώθηκε μέσα στον πολιτικό αγώνα και την πολιτική πράξη, προσθέτοντας ότι "η προσωπικότητά της έχει και πάρα πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, γιατί χρειαζόμαστε ευαισθησία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα την κρίση".

Για τον μέσο πασόκο η Fofi Gi είναι πράσινη σαρξ εκ σαρκός του "κινήματος". Κληρονομώντας μετά τον θάνατο του πατέρα της σχετικά ακαριαία τον πολιτικό του μηχανισμό μαζί με το όνομα κατάφερε να διαπεράσει σχετικά άβρεχτη τις διάφορες μεταλλάξεις του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα γνώριζε πως ό, τι έσερνε πίσω της του ήταν πολύτιμο, μιλώντας με τη ψυχρή γλώσσα των κομματικών αριθμών.

Γιατί με οποιαδήποτε άλλη πολιτική γλώσσα η Fofi δεν είχε να επιδείξει ποτέ τίποτα παραπάνω από το μέσο πασοκικό στέλεχος. Στην ουσία, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, λόγω του ονόματος και μόνο αποτελούσε και αποτελεί μια premium περίπτωση user friendly Μαριλίζας. Σε τι μεταφράζεται αυτό;

Πίστη στον εκάστοτε αρχηγό, κομματική νομιμοφροσύνη και μια ελαφρά ικανότητα στο να στοιχίζεται καθε φορά με τον εκάστοτε νικητή μέσα στο κόμμα. Αν το συνδυάσουμε δε, με την αδιατάρακτη (σχετικά) πασοκική δημοφιλία της καταλαβαίνουμε πως στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Ευάγγελου η Fofi Gi ήταν απαραίτητη. Παρ' όλη τη κριτική που ήδη συσσωρεύει. 

Ο Βενιζέλος γνωρίζει πως δεν είναι ώρα για κομματικούς και πολιτικούς νεωτερισμούς στη παρούσα χρονική στιγμή. Προέχει η περιχαράκωση του όποιου ακροατηρίου.

Βέβαια από τη περιχαράκωση μέχρι την στέψη της Fofi ως επιτίμου κηπουρού υπάρχει μια απόσταση που η μετεκλογική νεκροψία θα μας δείξει αν θα έχει αποδειχθεί καλώς καμωμένη. 

Μέχρι τότε η Fofi Gi θα απολαύσει τα προνόμια της θέσης της, σουφρώνοντας τα σαρκώδη χειλάκια της καθώς θα πάλλεται πάμφωτη σαν καλοκαίρι από τη (χλωμή) λάμψη του πράσινου ήλιου. Σκέφτεστε τίποτα πιο πράσινο; :-) 

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου