Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών;


Την πρόθεσή του να κρατήσει ο ίδιος τη θέση του Υπουργού Οικονομικών στον επικείμενο ανασχηματισμό εκφράζει σε στενούς του συνεργάτες τις τελευταίες μέρες ο Λουκάς Παπαδήμος
 Αμέσως μετά την επίσημη πρόσκληση τους επενδυτές για την ανταλλαγή των ομολόγων και την τυπική έναρξη της διαδικασίας του PSI ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραιτηθεί από τη θέση του και θα ακολουθήσει μίνι ανασχηματισμός την ευθύνη του οποίου θα έχει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός, χωρίς τις «συμβουλές» των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη κυβέρνηση.

Έτσι εξηγείται και η αιφνιδιαστική φυσική παρουσία του Λουκά Παπαδήμου στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας παρ΄ ότι ως δικαιολογία εμφανιζόταν η κρισιμότητα της κατάστασης. Ο Λουκάς Παπαδήμος επιθυμούσε να έχει και μια πρώτη «γνωριμία» με τους υπουργούς Οικονομικών των άλλων κρατών αφού απ΄ τη στιγμή που θα γίνει ο ανασχηματισμός θα είναι αναγκασμένος να συνομιλεί καθημερινά μαζί τους.

Άλλωστε τα ποσοστά αποδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου και στην τρόικα και στο Eurogroyp είναι εξαιρετικά χαμηλά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ακόμη πρόβλημα μεταξύ των δύο πλευρών. Οι εταίροι μας καταλογίζουν στον νυν υπουργό άγνοια των οικονομικών κανόνων και υπέρμετρη χρήση πολιτικής ορολογίας –για να το πούμε ευγενικά- στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

Βέβαια και ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος θέλει να αποχωρήσει απ΄ το υπουργείο για να ασχοληθεί με τις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής, προβάλλοντας μάλιστα επικοινωνιακά ότι παρά την προσωπική του φθορά, τέλειωσε με επιτυχία τη «δουλειά».

Τα σενάρια που ήθελαν να τοποθετείται νέος υπουργός Οικονομικών ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, νυν υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης φαίνεται ότι μπαίνουν στα συρτάρια του Μαξίμου καθώς ο Λουκάς Παπαδήμος έχει αποφασίσει να αναλάβει ο ίδιος το επίμαχο υπουργείο ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο των σχέσεων μας με το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον. 

Πηγή: briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου