Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Γελοιότητα Γερουλάνου - Μέσα σε μια βδομάδα κατάλαβε την γκάφα του

Ο υπουργός Πολιτισμού μαζεύει το παράλογο νομοσχέδιο 

Ο άνθρωπος είναι για πολλές κλοτσιές. Μέσα σε μια βδομάδα κατάλαβε την γκάφα του, και άρχισε να την μαζεύει. Βγήκε, λοιπόν, στο κρατικό ραδιόφωνο και δήλωσε πρόθυμος να παραχωρηθούν οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) στην ΕΠΟ αν η τελευταία θεσπίσει τις κατάλληλες αυστηρές ποινές στον Πειθαρχικό της Κώδικα, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τη FIFA, επιβεβαιώνοντας μ' αυτό τον τρόπο την συζήτηση που είχε αρχίσει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του.
«H FIFA, όπως και η ΕΠΟ, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνει η Πολιτεία για να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα αθλητή και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εφόσον η ΕΠΟ δεν έχει ποινές για τα παραπτώματα που εμείς αναφέρουμε, είναι δουλειά της Πολιτείας να κάνει τον έλεγχο. Αν κάποιος είναι φοροφυγάς, δεν θέλουμε να του ανήκει μια ομάδα, αν κάποιος είναι παράνομος, δεν θέλουμε να του ανήκει μια ομάδα και ούτω καθ' εξής. Αυτό που λέμε εμείς είναι πως όσο δεν υπάρχουν ποινές για αυτού του είδους τα παραπτώματα, θα επιβάλει τις ποινές η πολιτεία. Εμείς είπαμε πως πρέπει να βάλουν τις ποινές κι αν το κάνουν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού.
Ο κ. Γερουλάνος ξεκαθάρισε ότι συζητάει με την ΕΠΟ και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τους άλλους φορείς του ποδοσφαίρου. «Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ Πολιτείας και Σούπερ Λίγκας. Συζητητής μου είναι η ΕΠΟ. Έχω επιλέξει να δουλεύω με τις Ομοσπονδίες κι όχι με τις διοργανώτριες αρχές. Είδα μια ανακοίνωση (από τη Σούπερ Λίγκα) πολύ προσεκτικά γραμμένη που ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στην ΕΠΟ η οποία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμορφωθεί με αυτό το νομοσχέδιο» ανέφερε.
Ως προς τη διακοπή του πρωταθλήματος ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι «πέρυσι τέτοια εποχή, που ο κόσμος είχε εξαγριωθεί με όσα γίνονταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι μάς έλεγαν να το κλείσουμε, εμείς ήμασταν που το κρατήσαμε στα ευρωπαϊκά δεδομένα». Αναφερόμενος στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «το αυτοδιοίκητο έχει όρια κι αυτά είναι το καλό του Έλληνα πολίτη. Όταν αυτό παραβιάζεται, δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοίκητο. Η ελληνική πολιτεία έχει εργαλεία στα χέρια της που μπορούν να διασφαλίσουν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι στο επίπεδο που θέλει η FIFA και η ΕΠΟ».
Απαντώντας σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι έχει στοχοποιήσει συγκεκριμένα πρόσωπα ο κ. Γερουλάνος τόνισε: «Εμείς τα έχουμε βάλει με τρία σημαντικά προβλήματα. Τα στημένα παιχνίδια, τη βία και το ντόπινγκ. Αν κάποιοι θίγονται, πρέπει να βρουν οι ίδιοι το γιατί».

πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου