Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τα στοιχεία του βουλευτή που έβγαλε έξω 1.000.000 ευρώ ζητούν συνάδελφοί του από το ΠΑΣΟΚ

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, να κληθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτης Νικολούδης και να δημοσιοποιήσει το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Κατρίνης και Αφροδίτη Παπαθανάση ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή ώστε να μην αμαυρώνεται η εικόνα της βουλής.
Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» Π. Νικολούδης σε συζήτηση για τα πεπραγμένα της Αρχής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποκάλυψε ότι «από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί και αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους πολιτικούς, ο  Π. Νικολούδης δήλωσε: «εγώ έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011… Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα».
Παράλληλα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, Βαγγέλης Αργύρης, έστειλε επιστολή στον κ. Νικολούδη ζητώντας τα στοιχεία του βουλευτή.
«Δεν ξέρουμε αν νόμιμα ή παράνομα έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού στο εξωτερικό από τον βουλευτή, ούτε ποιος είναι, καθώς αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 των πολιτικών, οι οποίες είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Πάντως, ο κ. Νικολούδης όφειλε να είχε επικοινωνήσει και να είχε στείλει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όλα τα στοιχεία που προέκυψαν για τον βουλευτή, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να διαπιστωθεί αν το έμβασμα στο εξωτερικό έχει δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση, το 2011», δήλωσε ο κ. Αργύρης.

πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου