Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Προσπαθούν να σταματήσουν τις ρουσφετολογικές τροπολογίες!

Μήνυμα θα λάβουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο οι υπουργοί, από τον Λουκά Παπαδήμο. Ο πρωθυπουργός θα τους διαμηνύει ότι δεν θα ανεχθεί πλέον τροπολογίες που δεν θα έχουν σχέση με τα νομοσχέδια που κατατίθενται. Είναι το δεύτερο mail που τους στέλνει μέσα σε μια εβδομάδα και με αφορμή την τροπολογία Βορίδη, βλέποντας ότι στην εκπνοή της θητείας τους κάποιοι υπουργοί δεν ξεχνούν… τις παλιές καλές ημέρες.

«Tέλος στις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής» λέει και το ΠΑΣΟΚ στέλνοντας μάλιστα τον Χρήστο Πρωτόπαπα στο υπουργείο με την εντολή να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία.

Στη σύσκεψη που είχε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με κυβερνητικά στελέχη έβαλαν τρεις όρους για την κατάθεση τροπολογιών 1)να είναι αναγκαίες για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος 2) να είναι εγκεκριμένες από το υπουργικό συμβούλιο και 3) να επιλύουν μόνο επείγοντα θέματα.

Παρέμβαση έκανε και ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του Υπουργού Μεταφορών:

«Η αντίληψη και οι επιδιώξεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βορίδης προσεγγίζει όλα τα επαγγέλματα στις μεταφορές που πρέπει να ανοίξουν –τελικά μόνο στα λόγια-, είναι από την πρώτη στιγμή ίδιες και αναλλοίωτες. Υπό αυτή την έννοια, έχουν συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο.

Γι’ αυτό, δεν ανήκει μόνο στον ίδιο η ευθύνη και για τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις-τροπολογίες που εκθέτουν τη χώρα και διασύρουν για μία ακόμη φορά το πολιτικό σύστημα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν είδε να γίνεται και για αυτήν κάποια εξαίρεση στους κόπους και τις θυσίες που υποβλήθηκε. Η ευθύνη ανήκει και στον πολιτικό του χώρο συνολικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου