Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το Ηρώο Ηρακλείου πρέπει να προστατευθεί

Το Ηρώο Ηρακλείου, το μοναδικό ιστορικό αρχιτεκτόνημα σε νεομινωικό ρυθμό, κινδυνεύει να καταστραφεί, εξαιτίας πρωτοφανούς εγκατάλειψής του από την Πολιτεία. Πρόκειται για ένα κτίσμα υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας, καθώς αν και ένα σχετικά σύγχρονο κτίριο, συντάσσεται πλήρως με τα πρότυπα του μινωικού πολιτισμού. Από τον Ιούλιο του 2011 εκκρεμεί το αίτημα κήρυξης του Ηρώου ως προστατευόμενο διατηρητέο κτίριο, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δώσει ακόμα απαντήσεις. Ως αποτέλεσμα, το κτίριο συνεχίζει να υφίσταται φθορές, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση.


Το Ηρώο είχε ολοκληρωθεί  το 1930 για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, στο πλαίσιο της απόδοσης τιμών στους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων, από την τότε Κυβέρνηση του Ελ. Βενιζέλου.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού  ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να υπάρξει άμεσα σχεδιασμός για την διάσωση, ανάδειξη και προστασία του σημαντικού αυτού κτιρίου.

Η προστασία των μνημείων μας, αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας της χώρας μας, ενισχύει το τουριστικό προϊόν μας και συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου