Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Λιγότεροι φέτος οι επισκέπτες του καρναβαλιού

Οι κρατήσεις κατά κύριο λόγο έχουν γίνει από τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης



Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου εν όψει του τριημέρου της Αποκριάς, το οποίο είθισται να αποτελεί τονωτική ένεση τόσο για τους ίδιους όσο και για τους επαγγελματίες στο χώρο εστίασης και αναψυχής.

Η φετινή διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση και τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και αυτό αποδεικνύεται από το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας για κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, καθώς φέτος η προσέλευση εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά μειωμένη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Ξενοδόχων, μια εβδομάδα πριν την μεγάλη παρέλαση οι κρατήσεις είναι περιορισμένες, αφού από τα είκοσι εννέα συνολικά ξενοδοχεία της πόλης που είτε άνοιξαν για το τριήμερο είτε λειτουργούσαν ούτως ή άλλως τη χειμερινή περίοδο έχουν «πωλήσει» το 60% των κλινών τους. Να σημειωθεί ότι οι 29 μικρές και μεγάλες μονάδες διαθέτουν συνολικά 2.200 κλίνες
Μειωμένο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού οι κρατήσεις κατά κύριο λόγο έχουν γίνει από τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης. Οι διανυκτερεύσεις αφορούν κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ οι ξενοδόχοι φαίνεται πως διατήρησαν τις περυσινές τιμές με μια μικρή μείωση. Ειδικότερα, στα μικρά ξενοδοχεία η βραδιά κυμαίνεται από 50 έως και 85 ευρώ με πρωινό, ενώ η τιμή ανεβαίνει στα 110 ευρώ αν αφορά ξενοδοχείο α’ κατηγορίας.
Τα στοιχεία αυτά ωστόσο δεν απογοητεύουν τους ξενοδόχους, οι οποίοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι θεωρώντας πως δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας η κίνηση θα κυλήσει σε επίπεδα κανονικά, ενώ ευελπιστούν ότι οι κρατήσεις θα αυξηθούν, έστω και την τελευταία στιγμή από τους αναποφάσιστους. Δεν είναι βέβαια και λίγες εκείνες οι περιπτώσεις, όπου κυρίως νέοι θα επιλέξουν συγγενικό ή φιλικό σπίτι για το τριήμερο της Αποκριάς.

πηγή: rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου