Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τι γίνεται με την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση;

Καθυστερεί σημαντικά η κατάρτιση του νέου ψηφιακού χάρτη και η αδειοδότηση των καναλιών, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή, κάτι που αποτελεί και δέσμευση της χώρας μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η  διαδικασία  μετά την ακύρωση της προηγούμενης ανάθεσης για τον χάρτη συχνοτήτων, και αναμένεται να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα όταν λήξουν οι προθεσμίες, δεδομένης και της παντελούς έλλειψης νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει όλα τα σχετικά ζητήματα.

Επιπλέον αν και πριν από μήνες είχε ανατεθεί σε εταιρείες συμβούλων να προτείνουν τη βέλτιστη αξιοποίηση του φάσματος και του όποιου ψηφιακού μερίσματος προκύψει, ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά έσοδα για κράτος.

Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και η κατανομή των συχνοτήτων είναι «καυτή πατάτα» στα χέρια των αρμόδιων Υπουργών που για μήνες αποφεύγουν να ασχοληθούν με το θέμα. Τώρα όμως τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει άμεσα να επισπευθούν οι διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου